Lespakket

Lespakket

Bij de documentaireserie Mijn vader de hasjkoning is een lespakket ontwikkeld voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. De film, inclusief bijbehorende opdrachten is op aanvraag beschikbaar voor vertoningen op onder meer scholen en jongerencentra. Daarbij behoort ook de mogelijkheid tot een Q&A met medemaker en zoon van ‘de hasjkoning’ Will Falize. Geschikt voor:

  • Voortgezet onderwijs
    bij verschillende vakken, zoals: mentorles, burgerschap, Nederlands, maatschappijleer, CKV of KUA.
  • MBO - Opleidingen
  • jongerencentra & jeugdsozen
  • maatschappelijke instanties
    die zich inzetten voor jongeren

INZICHT IN EEN ANDER LEVEN MET FILM

Film is een krachtig medium om inzicht te krijgen in het leven van iemand anders. Deze documentaire gaat over de opkomst en ondergang van de beruchte Venlose hasjhandelaar Jan 'De Pinda' Falize. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Will Falize, de zoon van Jan. Het milieu waarin Will opgroeide had een grote impact op zijn leven. Uiteindelijk kiest Will voor een ander pad dan zijn vader.

DIALOOG EN ZELFVERANTWOORDELIJKHEID

Door het kijken van deze film samen met jouw leerlingen worden belangrijke, maar soms lastige thema’s ineens eenvoudiger bespreekbaar. Leerlingen verkennen aan de hand van filmfragmenten met elkaar over hoe zij hun leven willen inrichten en welke keuzes daarbij horen.

Het lespakket ontvangen of live met Will in gesprek in de klas? Neem dan contact op via het contactformulier.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, RIEC-Limburg, Cultuurimpuls Venlo, Incluzio Sociale basis en Pompstation.